Gas

Gas kent vele verschijningsvormen en toepassingsgebieden. Wij onderscheiden industriële gassen, propaangas en koelgassen.

Industriëel gas

Industrieel gas kent veel verschillende toepassingsgebieden. Een aantal soorten industrieel gas zijn: zuurstof, acetyleen, stikstof , argon, koolzuur, helium en mengsels van deze gassen. Deze gassen worden bijvoorbeeld gebruikt in de metaalverwerkende industrie voor het snijden, lassen en lassnijden van metaal of in de voedingsmiddelenindustrie als conserveringsgas.

Heftruckgas

Voor de aandrijving voor heftrucks wordt veelal gebruik gemaakt van propaangas. Wij leveren propaan in verschillende type flessen, zoals de 14 kg aluminium fles en de composite fles. Anders dan bij andere toepassingen gebruikt een heftruck het gas in vloeibare vorm.

Koelgassen

Wij leveren koelgassen van Uniechemie. Deze gassen worden onder meer toegepast in airco’s koelinstallaties.
 

Recreatie

Voor de recreatieve toepassingen zoals BBQ en terrasverwarming bieden wij diverse typen gasflessen. Ook leveren wij de lichtgewichtfles van composite. Deze flessen zijn veel lichter dan de traditionele stalen fles.

Dakdekkers

Naast wederverkopers bevinden zich ook een veel grootverbruikers als dakdekkers onder onze klanten. Speciaal voor deze professionele eindverbruiker hebben wij de PRO-GAS lijn in het leven geroepen. Naast de PRO-GAS lijn leveren wij natuurlijk ook de Primagaz fles voor deze doelgroep. Veel gebruikte flessen zijn de 10,5 kg 3n de 33 kg fles.

Horeca

Ook voor Horeca leveren wij gas in diverse soorten en maten

© Vos Olie en Gasproducten BV